dimecres, 11 de març del 2015

TEMPS X DESCOBRIR curiositats de Manlleu” visita la col·lecció d’objectes de vidre d’Àngel Masmitjà

El dimarts 24 de febrer TXT va fer l’ultima de les quatre activitats que estaven programades per fer a “Temps X descobrir curiositats de Manlleu”.  Aquesta última visita hi van assistir una quinzena de persones i es va fer a la Casa noble d’en Bac de Roda, a les Masies de Roda, per veure i gaudir de la col·lecció d’objectes de vidre del manlleuenc  Àngel Masmitjà.


L’Àngel als 20 anys ja va començar a comprar i col·leccionar peces de vidre antigues i actualment en té més de 2.000 del segle XVll i del XVlll. El 90% de les peces són de vidre català, el qual era el més important en aquella època. A la mateixa col·lecció també té peces de Castella i Venècia.
Les peces de vidre les té distribuïdes a diferents espais de la casa. A l’entrada hi ha la sala de les ampolles, tot seguit la sala amb vidre de farmàcia i més endavant hi ha la col·lecció de càntirs, gerros, porrons, bomboneres, copes, setrills, vinagreres, salers, espalmatòries i altres utensilis de vidre.
Per conèixer aquesta col·lecció es poden fer visites concertades per grups de 20 persones i també es pot visitar a través de la pàgina web www.museudelvidrebacderoda.cat

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada