dijous, 30 d’octubre del 2014

ExperiènciesTemps X Temps: Fernanda Herreros Vilaró i M. Carme Bosom Herreros

La Fernanda Herrreo i la seva filla, la M. Carme Bosom Herreros, fa anys que porten el Casal d’avis de Manlleu, l’Associació de Veterans Antics Treballadors (ASVAT)

M.C- La meva mare fa 25 anys que treballa al Casal d’Avis i jo en fa 5. Aquest Casal és un lloc de trobada tant per a la gent que se sent sola com per als que tenen companyia. És un bon al·licient per sortir de casa. Aquí tots som amics i ens ajudem els uns als altres. Cada dia vénen a llegir el diari, a explicar-se les seves coses, a donar i rebre escalfor, i a buscar companyia.

M’han dit que fa anys que vosaltres dues participeu a l’intercanvi de roba que organitza el Programa Temps X Temps.
M.C- I tant. Cada any anem a l’intercanvi de roba que es fa a la primavera i també al de la tardor. No ens en deixem perdre ni un. I vols que t’expliqui perquè ens tiba tant aquest intercanvi?


I tant! Digues
M.C- Fa 15 anys em vaig posar malalta i cada divendres anava a Barcelona a fer recuperació. Va ser allà on vaig descobrir les botigues que venien roba de segona mà. Llavors vaig començar a comprar-ne perquè trobava roba maca i era molt barata. També m’agradava anar als Encants a buscar i a remenar.

 

Però l’intercanvi de roba que es fa a Manlleu no és cap botiga, ni tan sols es paga la peça que t’emportes, no?
F- Exacte, no és una botiga. Dies abans hem de portar com a màxim 5 peces de roba, que ja no portem i a canvi ens donen els tiquets per al dia que anem a fer l’intercanvi.     
 
Quines peces porteu en aquests intercanvis?
M.C- Nosaltres hi portem roba que ja hem deixat de posar-nos; roba del meu fill, pantalons que ens van petits, peces que no ens agraden... però que creiem que poden anar bé i agradar a d’altra gent. Segurament algú altre la podrà ben aprofitar.

I la roba que t’emportes te la sols posar?
M.C- Mira, la brusa que ara porto és de segona mà.
F- I la samarreta negra que porto jo també. T’agrada?
M.C- I saps què es pot fer també amb aquesta roba?

...?

M.C- La  roba es pot personalitzar: estrènyer els pantalons de baix, canviar les mànigues...

Pel què em dieu no us perdeu mai cap dels intercanvis de roba
M.C- No! Sempre que hi ha un intercanvi de roba hi anem. Ens ho passem “bomba”. Si comença a les 4 h, nosaltres a les 3 h ja ens esperem a la porta. Anem a l’intercanvi com qui va a Barcelona a comprar a El Corte Inglés.

F- És el nostre Corte Inglés particular!

M.C- Si algú té més tiquets o ens en sobren els passem a d’altre gent.

F- De veritat, gaudim, i una busca peces de roba per a l’altre. Hi anem amb aquella il·lusió de trobar una peça que ens vagi bé i ens agradi. Tot això ja ens omple.

Com valoreu aquests intercanvis
F- Aquests intercanvis van creixent. La primera vegada que hi vam anar érem nosaltres i dues companyes més i ara hi anem amb deu o quinze més.

M.C- Abans la gent era poc inclinada a portar o utilitzar coses de segona mà. Ara ja anem aprenent a reciclar i a aprofitar. Quan sabem que s’acosta un intercanvi, ho anem dient a tothom que ve al casal, perquè hi participin.

Ja comenceu a preparar l’intercanvi de roba d’aquesta tardor?
M.C- Sí. Ara ja farem el canvi d’armari d’estiu a hivern, veurem la roba que portarem a l’intercanvi de la tardor.

Sabeu quan i on es farà?
F- Sí. Es farà a la tarda del dissabte 22 de novembre, a la plaça Fra Bernadí, on abans hi havia la Cooperativa.

Sabeu que aquest any també es farà un intercavi de roba dirigit només per a la gent jove?
F/M.C- No!

Aquesta tardor es farà el primer intercanvi, on joves a partir de 14 anys podran intercanviar també peces de roba i complements. Es farà el divendres 21 de novembre a la tarda, també a l’antiga Cooperativa.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada