dilluns, 9 de febrer del 2015

TEMPS X DESCOBRIR curiositats de Manlleu visita la col·lecció de material fotogràfic i fotografies antigues

El dimarts 3 de febrer es va fer la primera de les quatre visites previstes sota el títol "Temps X descobrir curiositats de Manlleu". En aquesta visita els participants van veure i conèixer la col·lecció de material fotogràfic i fotografies antigues que hi ha a Manlleu.
El guía va ser en Xavier Valls Cabanas, fill d'en Xavier Valls Mas, fundador de l'empresa Valls Fotografia, la qual conserva una gran col·lecció de màquines de fotografiar, accessoris i fotografies antigues.
 

La visita es va fer a la mateixa casa de la familia Valls. Les 10 persones que van participar-hi van veure unes 300 màquines de fotografiar, des de la més antiga, de l’any 1886, fins a aquelles que eren les més petites, les anomenades "espia", perquè eren com les de l’Agent 007.
 Xavier Valls també va ensenyar i explicar amb tot detall els productes químics que abans s’utilitzaven i el funcionament d’un munt d’accessoris antics i ben peculiars: màquines de revelar, ampliadores, flashos, rodets, cubetes i un visor que antigament ja funcionava com un 3D.
 Els visitants van poder gaudir d’un munt de fotografies antigues de Manlleu i de la comarca; imatges de les dècades dels anys 50 i 60 on es veien els carrers i la plaça nevada de Manlleu, Sant Vicenç de les Gorgues, el pantà de Sau, la Foradada, la Plana de Vic...
Les altres 3 visites es faran els dimarts de febrer de 15.30 h a 16.30 h

Si teniu interès a participar en aquestes visites us podeu posar en contacte amb el servei de Participació Ciutadana. Tel. 93 851 55 93, o c/e tempsxtemps@gmail.com
 
 

  

 


 


 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada