dimecres, 7 de gener del 2015

Temps X Temps i les caminades pels voltants de Manlleu

La Dora, en Joan, la Cristina, les dues Fines, els Tonis, en Jaume, la Carme, la Dolors, la Joaquima... Si ells i elles volen, es troben cada dijous a 2/4 de 4 h de la tarda a la plaça Fra Bernadí. Tenen per endavant 2 hores per fer una caminada pels voltants de Manlleu.
 La Dora, en Toni, en Jaume i en Joan, els que són presents en aquesta entrevista, estan d’acord que els qui es troben cada setmana són gent senzilla que els agrada caminar, xerrar i passar-s’ho bé. Alguns són gent jubilada, altres estan a l’atur o bé treballen, però tots tenen aquest petit i apreciat temps per caminar.

Ja fa temps que us  trobeu cada setmana per caminar?
Joan - No, vàrem començar el dijous 16 d’octubre del 2014.
Per què vàreu començar aquestes trobades?
Jaume - El dissabte 4 d’octubre, després de la ruta cultural que el programa Temps X Temps (TXT) va organitzar pels carrers i places de Dalt i Baix Vila, a alguns ens va despertar les ganes de conèixer o ensenyar més l’entorn de Manlleu.
 
Dora - Em sembla que la idea de la caminada també hi vaig col·laborar jo.

Digues Dora
Dora - A la primera entrevista que em van fer des de TXT em van demanar què volia rebre a canvi del què jo podia donar. El que se’m va acudir va ser caminar, caminar amb un grup!
Per tant, entre les dues idees van néixer aquestes caminades! 
Dora - Sí. Les persones que porten TXT ho van captar i ho van organitzar.
Com funcionen aquestes caminades?
Joan – Cada dijous ens trobem a la Plaça Fra Bernadí. Tenim un pacte; ser molt puntuals. Ens trobem a 2/4 de 4 de la tarda i cinc minuts després marxem a fer la ruta que el guia ha preparat per a aquella tarda.

Expliqueu-me què feu durant la caminada.
Dora – Fem salut, és bo per al cor. Caminem amb alegria i ritme. Mentrestant parlem entre nosaltres. T’adones que tots tenim els nostres problemes, però que realment estem a la glòria i no ens podem queixar.

Jaume - També veiem que estem en un món carregat de mòbils, Internet... i els que som d’abans valorem molt el que tenim en el nostre entorn i que d’altres no valoren.

Què és el que més us agrada?
Joan - Aquestes caminades enganxen. Mentre caminem ens expressem lliurement. Hi ha moments que ens posem nostàlgics, que ens expliquem les nostres històries passades.
Jaume - En aquest entorn, els propis problemes els veig més petits, ja no atabalen tant.
Dora - Cada dijous, quan sortim, veiem els camps sembrats, els colors de la natura que van canviant, el sol, el cel, els núvols, els dies tapats i el Ter com baixa.

Toni - El que també és bo és que no s’ha de pagar res, tampoc s’ha de confirma si aquell dijous hi vas o no. Et pot sortir algun inconvenient a última hora i no poder-hi anar. No hi ha cap compromís.
Dora - De tota manera entre tots sabem perquè algú o altre aquell dia no ha pogut venir.

Quanta gent soleu ser a cada caminada?
Toni - Depèn. Solem ser des de 5 a 9 o 10 participants. Depèn del dia.
Dora - Els que no poden venir els trobem a faltar.
Sempre feu la mateixa ruta?
Dora - No. Tenim 3 persones que ens fan de guia, en Jaume, en Joan i en Toni i ells trien el recorregut que fem cada dijous.
Quina heu fet fins ara?
Toni - Hem fet Vora Ter fins a Roda, Vora Ter fins a la Gleva, la caminada de Lourdes, la ruta del Poquí...
A qui ritme aneu?
Jaume - Els que anem més ràpid sempre esperem els que van més lents. A les pujadetes anem mirant que tothom segueixi.
Dora – A mi, que vaig més a poc a poc, sempre m’esperen. En Joan m’ha fet un gran favor! Em va donar un bastó el primer dia i me’l fa guardar i així el torno a portar l’altra setmana.

Quines altres rutes anireu fent?
Joan – Mirem de fer-ne de noves cada setmana, però també en repetirem.

Joan, Jaume i Toni – Més endavant pensem que podem anar amb cotxe cap a Sant Martí Xic i podem fer altres rutes. Per exemple, anar cap a l’Esquirol i veure la Foradada, anar cap al cantó de Roda, cap al Cabrerès, cap al Montseny, Tavertet, el Pla d’Aiats... Aquestes seran més llargues i es podran fer quan el dia sigui més llarg.

TXT – Les caminades són obertes a tothom. Per participar a la primera caminada cal trucar al Servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu. T. 93 851 55 93 (de dilluns a divendres de 8 h a 15 h i dimarts també de 16 h a 18 h) o bé enviar un correu electrònic amb el vostre nom i telèfon a: tempsxtemps@gmail.com

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada