dijous, 7 de maig de 2009

Nota de premsa :Manlleu impulsa un programa d’intercanvi solidari de serveis entre persones

Avui s’ha presentat en roda de premsa el projecte Temps x Temps, un programa d’intercanvi de serveis entre les persones i que té l’objectiu de crear vincles de solidaritat i amistat entre les persones, alhora que reben o donen un servei.
El projecte està obert a tot el municipi de Manlleu i forma part del Pla de convivència que es porta a terme des del Pla de millora del Barri de l’Erm. Precisament un altre dels objectius és incentivar les relacions entre la gent del barri amb la resta de la ciutat.
Les persones interessades en participar-hi hauran de dir què els interessa rebre i què poden ells oferir a canvi. Els serveis poden ser de molts tipus:
- Atenció a les persones: acompanyar nens i nenes a l’escola, llegir contes o jugar, tenir cura de persones malaltes, acompanyar persones grans al metge o a passejar, llegir llibres a persones grans, fer gestions, compartir viatges...
- Cura del cos i salut: massatges, perruqueria, manicura...
- Tasques domèstiques: fer la compra, cuinar, cosir, fer petites reparacions domèstiques, bricolatge, tenir cura d’animals i plantes...
- Informàtica: passar treballs a l’ordinador, assessorament informàtic...
- Idiomes: classes, traduccions, conversa...
- Formació: música, pintura, dibuix, fotografia, dansa... (Aquí l’intercanvi pot ser d’una persona cap a moltes)
- Assessorament/Orientació: assegurances, finances, gestions administratives, tècniques diverses...
- Oci: cinema, teatre, música, excursions, visites culturals...
Cal remarcar que els serveis no són recíprocs, és a dir, que no necessàriament una persona que dóna un servei a una altra, l’ha de rebre de la mateixa persona. Tot això ho coordinarà la responsable del projecte, Teresa Llimós, que serà l’encarregada de posar les persones en contacte.
El sistema de “pagament” serà a través d’un talonari del temps que cada persona utilitzarà quan rebi un servei.
El projecte s’inspira en els Bancs del Temps que estan funcionant a la ciutat de Barcelona, concebuts inicialment com un projecte de suport a les dones, per tal que poguessin tenir més temps lliure, però que després ha pres una nova orientació oberta al conjunt de la població.
Les persones interessades en participar en el projecte s’han de dirigir a l’Escola d’Adults, al carrer Pintor Guàrdia, s/n o trucant al 93 850 65 00. L’horari és els dijous de 9 a 13 i de 16 a 20 hores.
osona.com 7/05/09

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada